• Menu

0 recente resultaten

Datalek: V&D verzendt bestelgegevens 5.900 klanten

Bits of Freedom heeft haar Zwartboek datalekken uitgebreid. Het warenhuis Vroom & Dreesman verstuurde vandaag de gegevens van bestellingen van bijna 5.900 klanten rond.

Wegens “onverwachte drukte in het Prijzencircus” is de verzending van bestellingen in de online winkel van Vroom & Dreesman vertraagd. Klanten moeten tot drie dagen langer wachten, aldus een e-mail van het warenhuis. Door een fout bij de verzending worden de klanten niet alleen op de hoogte gehouden over de aflevering van hun bestelling, maar ontvangen zij ook een overzicht van 5.900 bestellingen van andere klanten. De lijst met bestellingen omvat onder meer de naam en adresgegevens, evenals de bestelling, het e-mailadres en andere gegevens.

Vroom & Dreesman zegt bij monde van de woordvoerder enorm geschrokken te zijn van de blunder. De gedupeerde klanten krijgen een cadeaubon van een tientje.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat de verantwoordelijke de controle over de informatie verliest groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag