Afbeelding gebaseerd op Geld van Bankenverband (licentie: CC BY 2.0)

Inge Wannet

16 december 2016 13:45
Door Inge Wannet

Algemeen

Bye bye ABN AMRO. Hello Triodos Bank!

Met ingang van 2017 stappen wij over van bank. We zeggen de ABN AMRO vaarwel en brengen onze bankzaken onder bij de Triodos Bank. We maken deze overstap naar Triodos, omdat we vinden dat deze bank qua beleid beter bij ons past.

Wat betekent dit voor onze donateurs?
Binnenkort ontvangen alle donateurs die ons een machtiging hebben gegeven om hun bijdrage automatisch af te schijven, een e-mail waarin deze overstap wordt aangekondigd. Vanaf 1 januari 2017 zullen we hun bijdrage incasseren vanaf onze Triodos-rekening: NL73TRIO0391107380.

Het kan zijn, dat je een beperking op de toestemmingen van je rekening hebt laten zetten, zodat we alleen met onze oude ABN AMRO rekening kunnen incasseren (NL32ABNA0554706512). We willen je vragen om deze restrictie zo spoedig mogelijk te wijzigen naar ons nieuwe Triodos-rekeningnummer.

Donateurs die handmatig hun bijdrage overmaken, vragen we om hun bijdrage voortaan over te schrijven naar onze Triodos-rekening NL73TRIO0391107380. Als je op je eigen rekening een automatische overschrijving hebt ingesteld, vragen we je ook het rekeningnummer aan te passen naar onze nieuwe Triodos-rekening.

Van donateurs die zelf hun donatie overmaken hebben wij geen e-mailadres. We gaan in de komende tijd proberen hen via onze website, nieuwsbrief en social media te bereiken over deze overstap.

We stappen gefaseerd over
Het is een flinke stap om te nemen, zo’n overstap van bank. Naast het bereiken van al onze donateurs, heeft het ook op andere administratieve vlakken nogal wat voeten in de aarde. Om alles zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen, blijft onze rekening bij de ABN AMRO nog een tijd bestaan. In de eerste fase van de overstap willen we zoveel mogelijk donateurs op de hoogte stellen, daarna zullen we gefaseerd al ons betaalverkeer bij de Triodos Bank onderbrengen.

Heb je nog vragen?
Heb je vragen over onze overstap naar de Triodos Bank? Mail ze naar onze office manager Inge Wannet.

27 reacties

laat een bericht achter

Paul de Wit schreef:

Fijn dat jullie bewust kiezen Triodos. Zelf bankier ik bij ASN. Elke keuze voor welke bank dan ook is natuurlijk een kwade. Ik hoop dat er meer transparantie mag komen over hoe fount welke bank dan ook is. Maar vaak kom je er toch niet onderuit. Het helpt niet als reaguurders meteen klaar staan met een niet onderbouwde bewering over waar een bank het geld in steekt of met een waarde oordeel komen en mensen gekkies noemt.

Anoniem schreef:

Die eerlijke bankwijzer gaat trouwens ook nergens over. Enorm suggestief, weinig objectief. Heel erg politiek gekleurd door NGOs. Zou gewoon lekker bij de ABN AMRO blijven. En heb je je wel eens de vraag gesteld hoeveel je als bank kan beïnvloeden door ergens geen geld in te steken? Juist ja helemaal niets. Dus wat draagt nu werkelijk bij aan een meer duurzame wereld?

Jonathan schreef:

Bij iedere transactie een cent terugboeken met in de omschrijving verzoek voortaan over te maken naar de nieuwe rekening?

donateur schreef:

Ik heb Triodos eens laten weten dat hun marketing mails helemaal vol staan met tracking links. Dat bleek ook nog tegen hun privacy policy.

Mijn verzoek om de trackinglinks te vervangen voor normale links werd niet gehonoreerd. Wel is hun privacy policy aangepast. :-(

Ze hebben nog een lange weg te gaan mbt privacy van hun eigen klanten. Helaas.

NogEenHans schreef:

Jammer dat ze (net als ASN) op de BDS-lijst voorkomen. Bye bye Triodos dan maar.

Kees Piket schreef:

Heel goed dat Bits of Freedom de overstap maakt naar Triodos bank. Samen met ASN bank de twee banken met de hoogste score op het gebied van mens-, dier- en milieuvriendelijkheid. De directie van beide banken ontvangt geen bonussen en zal dus ook niet financieel geprikkeld worden tot het nemen van onbezonnen stappen. Triodos is de enige zelfstandige en onafhankelijke bank, ASN is onderdeel van SNS bank en dus niet geheel zelfstandig.

Hans Bezemer schreef:

Triodos bank is een antroposofische bank – die filosofie is nou niet bepaald brandschoon en vertoont griezelige trekjes: http://www.stelling.nl/kleintje/298/triodos.htm Die komen aardig aan de orde in dit bizarre voorval van kwakzalverij: http://www.kwakzalverij.nl/nieuws/triodos-bank-gelooft-in-helende-werking-zand/ Voorts meende de bank zich te moeten associeren met het WWF formaat, dat niet alleen DRM met zich meebracht, maar ook schendingen van FOSS licenties. Hier http://www.saveaswwf.com/en/who-else-is-involved.html en hier https://en.wikipedia.org/wiki/WWF_%28file_format%29. Veel succes met de overstap.

Hans de Zwart schreef:

Dank voor je reactie… Dat WWF formaat had ik niet eerder van gehoord en klinkt vrij kansloos (en inderdaad schadelijk qua DRM). Ik kan bevestigen dat we in de communicatie met Triodos in ieder geval geen WWF bestanden hebben ontvangen…

Jammer dat jullie niet naar de ASN zijn overgestapt. Triodos is onderdeel van de antroposofische beweging in Nederland en ondersteunt die kwakdenkers…

Herman schreef:

ASN stalt geld bij de ABN/AMRO die het vervolgens ook in wapenhandel kan investeren. Wordt door ABN/AMRO niet uitgesloten. Dus prima idee.

Milene schreef:

ASN stalt geld niet bij ABN Amro. ASN Bank is onderdeel van de Volksbank en wil als eerste bank ter wereld in 2030 klimaatneutraal zijn.

Anoniem schreef:

Zo langzamerhand blijkt het allemaal niet zo kwak denkend meer te zijn.

Anoniem schreef:

Top!! Supergoed voorbeeld voor iedereen.

Frans schreef:

Prachtig! Een voorbeeld voor andere partijen!

Bas Gobets schreef:

Als ik jullie website start of op “ik wordt donateur” klik staat daar nog steeds jullie ABNA rekeningnr. Misschien even aanpassen?

Bas Gobets schreef:

Sorry, ben niet wakker, dat is een voorbeeld nr. Negeer deze reactie

Robert Mollers schreef:

Goed bezig! Deze ‘gekkies’ investeren tenminste in een menswaardige toekomst.

Z.IJ. Kert schreef:

Jammer dat jullie kiezen voor de antroposofische gekkies.

Waarom niet bunq ?

Hans de Zwart schreef:

Omdat Bunq het volgende in hun voorwaarden heeft staan:

Legal documents normally are a boring read , but we believe this need not be the case. That’s why we asked J.K. Rowling to write ours. Unfortunately, she was busy, so our legal team took up the challenge. Enjoy the read!

Eerlijk gezegd hebben we ze niet eens overwogen. Maar volgens mij kun je Bunq bijvoorbeeld niet gebruiken voor het innen van incasso’s en volgens mij kunnen we ook niet de financiële controls inbouwen (één persoon klaarzetten, eentje tekenen) die we als verantwoordelijke stichting graag hebben. Daarnaast vinden wij het een prettig idee dat Triodos er minimum standards op na houdt als het gaat om investeren.

Marijke schreef:

Klopt, via Bunq kan je helaas niet incasseren als bedrijf. Wij wilden ook overstappen naar iets anders en hebben Bunq overwogen, helaasch pindakaasch…

Anoniem schreef:

Sommige ideëen zijn inderdaad heel vreemd, maar die ‘gekkies’ hebben wel een bank opgericht en veel scholen en veel biologische landbouwbedrijven en diverse zorginstellingen. Doe dat maar eens na!
Voor mij was het feit dat ze niet meedoen aan de bonusgekte en het steunen van mens-en milieuvriendelijke bedrijven voldoende om bij de Triodos te bankieren.

Gerard Schaefers schreef:

Fantastisch. Ik bankier zelf al jaren bij de TRIODOS Bank. Goed dat jullie zelf de overstap naar een duurzame maatschappelijk verantwoorde bank maken.

Gerard Schaefers

Hans de Zwart schreef:

Wij merkten al een tijdje dat elke bankwijziging van onze donateurs altijd van bank x naar Triodos (en soms naar ASN) was. We vonden het daarom tijd om zelf ook die overstap te doen. Dat is overigens voor een stichting wel wat meer werk, dan voor een particuliere persoon.

Jan Vlug schreef:

Fantastisch. Ik bankier zelf al jaren bij de ASN Bank en heb al verschillende goede doelen aangeschreven dat zij dat ook zouden moeten doen. Goed dat jullie zelf de overstap naar een duurzame maatschappelijk verantwoorde bank maken.

Hans schreef:

Goed nieuws! Ik ben zelf al eerder overgestapt, en het is toch jammer om te zien hoe goede doelen nog vaak bankieren bij banken die in allerlei ongewenste zaken investeren, zelfs op zaken die regelrecht indruist tegen de missie van deze goede doelen.

Toevallig komt morgen ook weer de nieuwe eerlijke bankwijzer uit:
http://eerlijkegeldwijzer.nl/bankwijzer/nieuws/2016/jaarlijkse-beleidsbeoordeling-bankwijzer-verschijnt-op-21-december/
Helaas is er geen categorie voor internetvrijheid, surveilance en spyware.

Hans de Zwart schreef:

Overigens hebben ze bij Triodos wel aangegeven dat ze erover willen nadenken om bijvoorbeeld surveillance- en spyware op te nemen op de lijst van dingen waar ze niet in investeren (net zoals wapens).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WORD DONATEUR

Zoek in blog

MEEST GELEZEN

 1. Memes met uitsterven bedreigd
  24 maart 2017 / 12:00
 2. In vier klikken naar meer privacy binnen Facebook
  7 april 2017 / 13:29
 3. De dilemma's van digitalisering - 3/3
  23 maart 2017 / 18:22
 4. Stop de censuurmachine!
  27 maart 2017 / 08:02
 5. Het sleepnet: wat speelt er nu?
  31 maart 2017 / 16:58