Foto: We Are Data Mirror Room.

Evelyn Austin

20 april 2017 08:40
Door Evelyn Austin

Agenda
Doe-het-zelf

5 mei: Bezoek de Mirror Room op het Bevrijdingsfestival in Amsterdam

Elke dag geef jij bewust en onbewust informatie over jezelf bloot. Waar je bent, met wie, of je je ergens zorgen over maakt en waarover. In de Mirror Room word je geconfronteerd met dit web van data. Hoe diep treedt technologie in jouw priv├ędomein en waar trek jij de grens? Dat zul je in de Mirror Room ontdekken.

Wat heeft data met vrijheid te maken?
In toenemende mate worden onze bewegingen en handelingen gevolgd, geanalyseerd en te gelde gemaakt. Sociale media maken een notitie van elke like, Google onthoudt waar je naar zoekt en in drukke winkelstraten volgen sensoren je terwijl je winkel in, winkel uit loopt. Het is onduidelijk waar deze data terecht komt. Bij adverteerders, dat zeker. Maar ook bij verzekeraars, je werkgever of misschien wel bij de overheid? Heb jij nog wel controle over je eigen informatie? Een situatie waarin je geen controle meer hebt over wie wat van je weet, is een situatie waarin je waakzaam bent omdat je niet meer weet wie je volgt. Waarin je niet vrijuit spreekt omdat je niet weet wie meeluistert. Een situatie, met andere woorden, waarin je niet vrij bent.

Praktische informatie
Tijd: De Mirror Room is open van 10:00 tot 17:00.
Locatie: Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen in het Westerpark, Amsterdam.
Entree: De Mirror Room is gratis toegankelijk.

Misschien ben je met Bevrijdingsdag wel in de buurt van Groningen. Bezoek dan de Mobiele Wasstraat op het Bevrijdingsfestival! Kijk hier voor meer informatie.

0 Reacties

laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WORD DONATEUR

Zoek in blog

MEEST GELEZEN

 1. Memes met uitsterven bedreigd
  24 maart 2017 / 12:00
 2. In vier klikken naar meer privacy binnen Facebook
  7 april 2017 / 13:29
 3. De dilemma's van digitalisering - 3/3
  23 maart 2017 / 18:22
 4. Stop de censuurmachine!
  27 maart 2017 / 08:02
 5. Het sleepnet: wat speelt er nu?
  31 maart 2017 / 16:58