Pieter Rogaar over ransomware, nomoreransom.org en het Nationaal Cyber Security Centrum

Vacature: Bits of Freedom zoekt een veelzijdige communicatie coördinator

De dag dat je stofzuiger cartograaf bleek te zijn.

Een creatieve en ondernemende communicatie coördinator met online ervaring die met de rest van het team Bits of Freedom de komende jaren verder op de kaart zet.

Credits:
Foto: Linh Do

Wie zoeken wij?

We zoeken een internet-savvy media-talent die begaan is met onze burgerrechten. Iemand die niet terugdeinst voor technologische- en juridische onderwerpen, interesse heeft in het politieke krachtenveld en doorlopend kansen ziet om onze boodschap op nieuwe, verrassende manieren uit te dragen.

Je bent in staat de communicatie van Bits of Freedom de komende jaren verder vorm te geven. Ons werk staat of valt bij goede communicatie, het is daarom essentieel dat je de vaak complexe materie helder kan uitleggen. Omdat je één van de gezichten van Bits of Freedom zal worden, is het van belang dat je uitstekend kunt schrijven en goed kunt spreken. Je wisselt makkelijk tussen doelgroepen en hebt gevoel voor strategie. Je komt in een klein team te werken, het spreekt dus voor zich dat je graag samenwerkt met de andere teamleden.

Digitale burgerrechten gaan heel Nederland aan. Omdat we het belangrijk vinden dat onze teamsamenstelling de diversiteit van de maatschappij weerspiegelt, gaat bij gelijke geschiktheid de voorkeur naar een vrouw en/of naar kandidaten met een biculturele achtergrond.

Wat ga je doen?

Bits of Freedom is een jonge organisatie met een beperkte bezetting. De functie is dan ook hands-on, afwisselend en biedt veel ruimte voor initiatief en creativiteit. Je werk zal variëren van het genereren van media-aandacht tot het verder ontwikkelen van de website en onze online aanwezigheid, van het werven van gastbloggers en het coördineren van hun bijdragen tot het begeleiden van de andere medewerkers bij het framen van hun werk. Je hebt bij voorkeur al een netwerk van relevante journalisten, en vindt het leuk dat netwerk als woordvoerder te onderhouden en uit te breiden.

Wat bieden wij?

Bits of Freedom biedt je de unieke kans om te werken bij een jonge en onafhankelijke organisatie die werk doet dat alleen maar belangrijker wordt. We bieden je een inspirerende en uitdagende baan waarin jij je professionele grenzen kunt verleggen. Er is een hoge mate van vrijheid om Bits of Freedom mede vorm te geven, veel mogelijkheden voor eigen initiatieven en de ruimte om jezelf te zijn. Je krijgt de kans om een hoogwaardig netwerk op te bouwen en jezelf als expert op onze thema's te profileren. Het salaris is conform inschaling bij de overheid. De functie is voor minimaal 32 uur in de week. Je werkt meestal op ons kantoor in Amsterdam.

Over Bits of Freedom en de procedure

Bits of Freedom verdedigt burgerrechtenDe missie van Bits of Freedom op het internet. We zijn een kleine organisatie met grote ambities. We zetten ons inLees meer over onze huidige dossiers voor een open internet dat toegankelijk is voor iedereen, waar privé-communicatie privé blijft en waar iedereen informatie met elkaar kan blijven delen. We richten ons daarbij in eerste instantie op de situatie in Nederland, maar werken met name binnen Europa ook veel samen met andere organisaties die opkomen voor digitale rechten.

Ons teamHet team van Bits of Freedom bestaat op dit moment uit tien mensen, inclusief een directeur die de leiding heeft. Er is een vierkoppig bestuur.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Hans de Zwart: +31 6 2185 6845, hans.dezwart@bof.nl of Evelyn Austin: +31 6 2689 5124, evelyn.austin@bof.nl. Je kunt een CV en een motivatie mailen naar Hans de Zwart (via bovenstaand e-mailadres) vóór maandag 4 september 2017. Je hoort uiterlijk vrijdag 8 september of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

  1. Paul

    Van welke coördinator zoekt u
    veelzijdige communicatie?

    • Hans de Zwart

      Wat bedoel je precies Paul? Gaat het je erom dat communicatiecoördinator één woord moet zijn? Dat weten we, maar zo brak het wat mooier af in de titel op de voorpagina. Of raakte je er echt van in de war?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.