• Menu

0 recente resultaten

Workshop digitale zelfverdediging voor journalisten

Journalisten hebben de verantwoordelijkheid om de identiteit van hun bronnen te beschermen. Omdat dat in het tijdperk van alomtegenwoordige surveillance absoluut geen eenvoudige opgave meer is, willen wij ze daarbij helpen.

Volgende week dinsdag (10/9) organiseert Bits of Freedom daarom een workshop samen met de Nederlandse Vereniging van Journalisten, waarin we de mogelijkheden om veilig digitaal te communiceren uiteen zullen zetten. Eerst zal Ot van Daalen uitleggen wat de juridische mogelijkheden zijn om jezelf en degenen met wie je communiceert te beschermen, daarna gaat Arjen Kamphuis vertellen over de technische mogelijkheden om je tot de tanden toe met encryptie te bewapenen. Aan het eind van de avond staan onze vrijwilligers klaar om te helpen met het in gebruik nemen van versleutelingstools zoals PGP.

De workshop wordt dus op 10 september gehouden op het kantoor van Bits of Freedom in Amsterdam en duurt van 19:30 tot 22:30.

Aanmelden voor deze cursus ‘digitale zelfverdediging’ kan via de site van de NVJ Academy. Er is nog een handvol plekken beschikbaar. Twijfel je om je aan te melden, vergeet dan niet dat Glenn Greenwald bijna zijn grote scoop had gemist omdat hij de versleutelde e-mails van Snowden niet kon openen.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag