• Menu

0 recente resultaten

Datalek: Webwereld lekt gegevens gebruikers

En opnieuw heeft Bits of Freedom haar Zwartboek datalekken bijgewerkt. Door een technisch probleem werden de profielen van ingelogde gebruikers per ongeluk door elkaar gehaald.

Door een storing aan een aantal servers kon het voorkomen dat gebruikers soms opeens ingelogd waren met het account van andere gebruikers. Gebruikers die het overkwam konden de gegevens van een andere gebruiker inzien en reacties publiceren onder diens naam. Zodra Webwereld op de hoogte was gebracht, is een aantal functionaliteiten van de website uitgezet om verdere problemen te voorkomen.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat de verantwoordelijke de controle over de informatie verliest groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag