• Menu

0 recente resultaten

Laatste loodjes: help mee en stop het Europese internetfilter

De campagne tegen het Europese internetfilter lijkt af te stevenen op een succes. Maar de laatste loodjes zijn cruciaal, voor de stemronde in het Europees Parlement op maandag 14 februari. Nu moet er gebeld worden naar de Europarlementariërs. Help mee verplichte internetcensuur te stoppen en draag een belangrijke steen bij aan een vrij en open internet.

De afgelopen weken riepen we uitgebreid op tot actie om het Europees internetfilter te stoppen. Velen gaven al gehoor aan die oproep, waardoor de verplichte internetfiltering van de baan lijkt. ‘Lijkt’, omdat er pas op maandag gestemd wordt. We zijn er dus nog niet.

Maar de eindstreep is in zicht en we liggen op koers. Aan onze oproep is namelijk al enorm veel gehoor gegeven. Onze vrijwilliger ctrlspatie bouwde dinsdagnacht zelfs spontaan de website stophetfilter.nl, waarop hij jouw hulp vraagt om de Europarlementariërs te bellen.

Als jij door Europa verplichte internetcensuur wilt voorkomen, klim dan nu in de telefoon of surf nu naar stophetfilter.nl en meld je aan voor een gezellig rondje bellen vrijdag in Den Haag. Je zult jezelf dankbaar zijn dat je met een kwartiertje inspanning je eigen internetvrijheid een grote dienst hebt bewezen.

Voor het laatste nieuws over de status in Brussel en wat op dit moment aan Europarlementariërs verteld moet worden, kijk je op de actiepagina van onze Europese koepelorganisatie EDRi. En als je een opfrisser nodig hebt waarom internetfiltering een ineffectieve en buitengewoon gevaarlijke censuurmaatregel is, bezoek dan onze eerdere blogs.

Update 12:25 uur: we krijgen net uit Brussel te horen, dat de volgende Europarlementariërs als eerste gebeld moeten worden:

ANGELILLI,Roberta ANGELILLI, +3222845902, Italië, EPP-fractie (coalitie met CDA);
SIPPEL,Birgit SIPPEL, +3222845559, Duitsland, S&D-fractie (coalitie met PvdA);
WIKSTRÖM,Cecilia WIKSTROeM, +3222845622, Zweden, ALDE-fractie (coalitie met VVD en D66);
BUSUTTIL,Simon BUSUTTIL, +3222845686, Malta, EPP-fractie (coalitie met CDA);
KIRKHOPE,Timothy KIRKHOPE, +3222845321, Verenigd Koninkrijk, ECR-fractie (alleen de Engelse Conservatieven).

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag