https://www.flickr.com/photos/festivalinternacionaldeteatroclasicodealmagro/6353171179/in/photolist-dRmokT-Dkvrt1-fHq2Vt-6QC8JS-5x8ZNG-aFiypF-dvhhyL-bGTkyk-dvhhjd-pa4yow-6TWTvb-rUDRaA-BeLRBo-9exhNp-9UGEGQ-gMMAUf-d23iAq-dTTVny-6Lm7G6-bViG2s-utqL43-6CEUM9-81VKk8-cGjUMG-dTNf8Z-9UGKzY-cnFqL-oxNgeA-6a3Wbf-nnoZWE-LLrUYd-dTNhc2-a3zNdi-a3CFEw-oj9n6q-KiQkpS-NdndPA-MFPNPN-NDExHi-zZjjmA-QADfqc-td3QtG-KgV9vR-G81n4J-whz1ef-sxNm4V-s97Ycq-dvhi7m-buwnhe-aFpEs8

Wat gebeurt er wanneer?

Films, lezingen, toneelstukken, exposities en een heleboel conferenties; er is veel te doen rondom internetvrijheid. We pikken een paar leuke, inspirerende opties voor je uit. Organiseer je zelf een mooi evenement of heb je een tip voor deze agenda? Stuur Evelyn een mailtje.

Februari

DI. 27-02-2018
Utrecht: Tivoli Vredenburg, Rabo Open Stage

Sleepwet: noodzaak of nutteloos?

Studenten van de opleidingen geschiedenis, internationale betrekkingen en conflict studies van de Universiteit Utrecht organiseren in samenwerking met TivoliVredenburg een discussieavond over de Sleepwet. We zullen daar samen met het publiek en de andere sprekers in debat gaan over de nieuwe wet en uiteenzetten wat beter moet. De andere sprekers zijn prof.dr. Paul Abels, bijzonder hoogleraar Governance of Intelligence and Security Services, Universiteit Leiden en dr. Eleni Braat, historicus aan de Universiteit Utrecht. Haar expertises zijn o.a. inlichtingengeschiedenis, geheimhouding en transparantie.Vanaf 20.00 uur

Meer informatie

Maart

MA. 05-03-2018
De Rode Hoed, Amsterdam

Sleepwet, het einde van privacy?

Op 21 maart wordt in Nederland een referendum gehouden over de nieuwe (sleep)wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Over de gevaren van het sleepnet en ook over het toezicht op de inlichtingendiensten dat de wet optuigt, is veel onenigheid. Volgens de een is de wet noodzakelijk om onze veiligheid te waarborgen. Volgens anderen loopt de privacy van gewone burgers onnodig gevaar en is de wet een niet effectief, ongeleid projectiel.

Een debatavond over het referendum, met onder andere Hans de Zwart, Rob de Wijk en Paul Abels.

Link naar het evenement
WO. 07-03-2018
Stadsschouwburg, Amsterdam

happyChaos: Schaduwmacht

happyChaos onderzoekt hoe diep deze schaduwmachten doordringen in ons dagelijks leven, of dat erg is, en wat we eraan kunnen doen.

Meer informatie op de website van HappyChaos
WO. 07-03-2018
Bibliotheek De tweede verdieping, Nieuwegein

Biebdebat over de Sleepwet

Op 7 maart is er in Nieuwegein een debat over de Sleepwet en gaan we o.a. met Sander Schaepman (voormalig hoofd van rechercheafdelingen en bekend van het programma Hunted) in discussie.

Tijdstip aanwezig zijn: 20.00 uur. Binnenkort meer informatie!

Site van bibliotheek De tweede verdieping
MA. 12-03-2018
Theaterzaal CREA Amsterdam, Nieuwe Achtergracht 170

Internation Cybersecurity and the Sleepwet

SIB, the student association for international relationships is organising an event about cybersecurity and the sleepwet. Peter Koop will talk about the technical capabilities of the secret services and our Hans de Zwart will talk about Bits of Freedom, the value of privacy and why you should vote against the sleepwet.

Monday march 12th, 20.00 at Crea.

Link naar het Facebook evenement
WO. 21-03-2018
Nederland

Stem tegen het referendum

Op 21 maart maken we allemaal tijd vrij in onze agenda om te stemmen tijdens het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. En we stemmen tegen, om de regering de opdracht te geven de huidige wet te verbeteren. U toch ook?

Eenbeterewet.nl
DI. 27-03-2018
Verzetsmuseum, Amsterdam

Explosiegevaar!

Precies 75 jaar na de aanslag op het bevolkingsregister wordt op deze avond een tentoonstelling geopend over die aanslag. Onze Hans de Zwart geeft een interactieve inleiding.

Website van het Verzetsmuseum