https://www.flickr.com/photos/festivalinternacionaldeteatroclasicodealmagro/6353171179/in/photolist-dRmokT-Dkvrt1-fHq2Vt-6QC8JS-5x8ZNG-aFiypF-dvhhyL-bGTkyk-dvhhjd-pa4yow-6TWTvb-rUDRaA-BeLRBo-9exhNp-9UGEGQ-gMMAUf-d23iAq-dTTVny-6Lm7G6-bViG2s-utqL43-6CEUM9-81VKk8-cGjUMG-dTNf8Z-9UGKzY-cnFqL-oxNgeA-6a3Wbf-nnoZWE-LLrUYd-dTNhc2-a3zNdi-a3CFEw-oj9n6q-KiQkpS-NdndPA-MFPNPN-NDExHi-zZjjmA-QADfqc-td3QtG-KgV9vR-G81n4J-whz1ef-sxNm4V-s97Ycq-dvhi7m-buwnhe-aFpEs8

Wat gebeurt er wanneer?

Films, lezingen, toneelstukken, exposities en een heleboel conferenties; er is veel te doen rondom internetvrijheid. We pikken een paar leuke, inspirerende opties voor je uit. Organiseer je zelf een mooi evenement of heb je een tip voor deze agenda? Stuur Evelyn een mailtje.

April

WO. 25-04-2018
Amsterdam

Verslaafd aan het algoritme (Tegenlicht Meet Up)

Bits of Freedom onderzoeker David Korteweg is te gast bij deze Tegenlicht Meet Up over algoritmes. Hij zal het met een breed scala andere gasten hebben over de invloed van algoritmen op ons dagelijks leven. Moeten we ons zomaar laten leiden door geautomatiseerde beslissingen? Kunnen we eigenlijk wel nog zonder en hoe ontsnappen we überhaupt aan hun invloed?

Website Pakhuis de Zwijger

Mei

WO. 02-05-2018
Berlijn

re:publica

re:publica is one of the largest and most exciting conferences about digital culture in the world. The next re:publica in Berlin will take place from 2 to 4 May 2018.

Website re:publica
ZA. 05-05-2018
Nederland

Vrijheid EXPOsed op de Bevrijdingsfestivals

Op 5 mei kun je op elk Bevrijdingsfestival in Nederland vrijwilligers van Bits of Freedom vinden bij de installatie “Vrijheid EXPOsed”. Vrijheid EXPOsed is een informatiezuil en serious game in één. Speel jij mee?

Vind een Bevrijdingsfestival bij jou in de buurt
Boeken gestapeld in de vorm van een DNA helix
ZA. 05-05-2018
Artis, Amsterdam

Amade M’charek geeft de jaarlijkse Godwin-lezing

Een lezing waar het heden wél mag worden vergeleken met de Tweede Wereldoorlog. Dat is de Godwin-lezing die we samen met De Correspondent en ARTIS op Bevrijdingsdag organiseren. Dit jaar spreekt hoogleraar Amade M’charek over hoe de genetica personalisering en individualisering belooft, maar leidt tot etnisch profileren en het racialiseren van identiteiten.

Meer informatie
WO. 16-05-2018
Filmtheater ‘t Hoogt, Utrecht

Post-truth Cinema – The Cleaners

Impakt organiseert in samenwerking met Filmtheater ‘t Hoogt de filmserie Post-truth Cinema. De eerste film die te zien zal zijn is The Cleaners. De film werpt een kritische blik op Facebook en de schaduwrijke onderwereld van het internet, waar alle controversiële content wordt verwijderd. De film wordt geïntroduceerd door Eva de Valk, journalist op het gebied van technologie en innovatie.

Meer op de website van Impakt
VR. 25-05-2018
UCK, Utrecht

Leven met Algoritmen

Op 25 mei organiseren medialab SETUP en het Rathenau Instituut ter gelegenheid van de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) een publiek debat: Leven met Algoritmen. Hoe werken algoritmen precies en op welke manier beïnvloeden ze ons leven? In het debat delen experts, wetenschappers, vormgevers en kunstenaars hun perspectieven op algoritmische besluitvorming.

Kaartjes (Eventbrite)
ZA. 26-05-2018
Hilversum

Tweakers Meet-up

Tijdens de Tweakers Security & Privacy Meet-up geeft onze Hans de Zwart een presentatie over zijn visie op (de toekomst van) privacy in onze samenleving. Tweakers Meet-ups zijn informele, inhoudelijke evenementen, waarop je wordt bijgepraat over diverse onderwerpen en waarop je medetweakers kunt ontmoeten.

Website Tweakers