Werk met ons

Vind je internetvrijheid één van de belangrijkste onderwerpen van de 21e eeuw? En wil je niets liever dan jouw talenten inzetten voor vrijheid en privacy op internet? Dan ben je bij Bits of Freedom op je plaats.

Privacy Café organisator

We zoeken vrijwilligers om een Privacy Café te organiseren. Vind jij het leuk om mensen te woord te staan? Een Privacy Café organiseren is belonend werk: door het persoonlijke en kleinschalige karakter van het Café kun je mensen heel gericht helpen en is de kans groot dat je zelf ook iets nieuws leert. Lees meer…

Evenementenvrijwilliger

Sta jij mensen graag te woord? Vind je het leuk om blanco een gesprek in te stappen? Op een paar momenten in het jaar zoeken wij vrijwilligers die ons bij evenementen kunnen helpen met het knippen van kaartjes, uitdelen van flyers etc. Stuur ons een mailtje als je ons kunt helpen.

Flexvrijwilliger

We zoeken regelmatig vrijwilligers die willen bijspringen wanneer dat het hardst nodig is. Meld je hieronder aan en ontvang onze e-mails met hulpverzoeken in je inbox. Je kiest zelf per verzoek of je wel of niet kunt helpen.

Vertaler (tijdelijk gesloten)

We zoeken nieuwe vrijwilligers om ons vertaalteam aan te vullen. Als vertaler help je ons regelmatig ons werk te verspreiden binnen een internationaal netwerk van digitale burgerrechtenorganisaties en een internationaal publiek. Ook help je ons om relevant nieuws uit het buitenland in de Nederlandse taal aan te bieden op onze website. We zijn vooral op zoek naar vrijwilligers die van en naar het Engels kunnen vertalen. Stuur ons een mailtje als je ons kunt helpen.

Gastschrijver (tijdelijk gesloten)

De site van Bits of Freedom is een belangrijk middel in ons werk voor internetvrijheid. Deze site wordt nu helemaal onder handen genomen, en daar hebben we onder andere nieuwe teksten voor nodig. De komende maanden kan jij gastschrijver zijn, waarbij je ons helpt met het schrijven en redigeren van teksten en blogposts voor de site. Dat is een geweldige manier om schrijfervaring op te doen, meer te leren over onze onderwerpen en bij te dragen aan ons werk. Staan op onze nieuwe site binnenkort jouw briljante bijdrages? Lees meer…

Webteam zoekt: frontend- en backend developers, webdesigner (tijdelijk gesloten)

Bits of Freedom zet zich in voor beleidsverandering. Daarbij vinden we het belangrijk om burgers te helpen op een effectieve manier hun zorgen te uiten, bijvoorbeeld door te reageren op een internetconsultatie of door in contact te komen met kamerleden. Voor een in 2017 op te richten webteam zijn we op zoek naar één of meerdere frontend- en backend developers. Het doel van het webteam is het ontwikkelen en onderhouden van een modulaire campagnewebsite die flexibel inzetbaar en aanpasbaar is. Lees hier ons softwareprotocol en stuur ons een mailtje als je ons kunt helpen.

Europese campagne zoekt developer (PHP/CSS) en designer (gesloten)

Als we er geen stokje voor weten te steken zullen aanbieders van webhosting en platformen zoals Flickr binnenkort elke upload van internetters zoals jij eerst filteren. Dat wil de Europese Commissie tenminste, in een poging de entertainmentindustrie te helpen. Wij willen dat niet: want zo’n systeem heeft enorme impact op jouw vrijheid.

Daarom bouwen we as we speak aan een campagnesite die het internetters makkelijk maakt hun zorgen te uitten bij de leden van het Europees Parlement. En daar hebben we dringend hulp bij nodig: we zoeken iemand die het ontwerp kan verfraaien en iemand die al dat moois in PHP en CSS in elkaar zet.

Wil je ons helpen, neem dan contact op met Rejo Zenger.

Juridische stage

Zit je in het laatste jaar van je rechtenstudie en is internet je passie? Dan is dit de stage voor jou! Bits of Freedom is op zoek naar getalenteerde juridische masterstudenten die zich hebben gespecialiseerd in gebieden als telecommunicatierecht, auteursrecht en computercriminaliteit. Lees meer…

Op dit moment hebben we geen betaalde vacatures

WORD DONATEUR

Doe mee

Vind je internetvrijheid een van de belangrijkste onderwerpen van de 21ste eeuw? En wil je niets liever dan jouw talenten inzetten voor vrijheid en privacy op het internet? Dan ben je bij Bits of Freedom op je plaats.

Zet je talent in!