Bedrijfs-supporter worden

Steun nu Bits of Freedom en bescherm internetvrijheid

Vrijheid en privacy op internet staan steeds meer onder druk, met vergaande gevolgen voor het dagelijks leven van miljoenen Nederlandse internetgebruikers. Hun gegevens worden steeds vaker en steeds langer opgeslagen. Hun toegang tot websites kan worden geblokkeerd. Er wordt zelfs gelobbied om gebruikers van internet af te sluiten. Ook de ontwikkeling van innovatieve diensten dreigt te worden beperkt.

De komende jaren zijn bepalend voor de toekomst van vrijheid en privacy op internet. Nu moeten we waarborgen dat iedere internetgebruiker zelf kan bepalen wat met zijn privé-gegevens gebeurt. Nu moet worden ingegrepen om te zorgen dat iedereen in Nederland kan blijven genieten van een open en vrij internet zonder grenzen.

Bits of Freedom komt op voor vrijheid en privacy op internet. We maken ons hard voor een open en vrij internet dat toegankelijk is voor iedereen, waar iedereen informatie digitaal kan delen en waar privé communicatie privé blijft. Onze kracht is de combinatie van expertise, een constructieve lobby waar mogelijk en scherpe actie waar nodig. En met harde resultaten:

Door elk jaar de Big Brother Awards te organiseren, blijven we aandacht vragen voor privacyschendingen. Hierdoor hebben we privacy in de politiek en de media op de kaart gezet.
Begin 2011 voerden we campagne voor netneutraliteit, het principe dat internetgebruikers zelf kunnen blijven bepalen welke sites of diensten zij gebruiken. Hierdoor is een wetswijziging met overgrote meerderheid in de Tweede Kamer aangenomen. Een primeur in Europa, die wereldwijd aandacht kreeg in de media.
Uit eigen onderzoek bleek dat het Ministerie van Justitie een landelijke zoekmachine met de bankgegevens van alle Nederlanders wilde bouwen. Bits of Freedom luidde eind 2010 de alarmbel, er volgden Kamervragen en binnen twee dagen was het plan van de baan.
En regelmatig geven we internetgebruikers praktische tips om veiliger te internetten. Samen met onze fans en deskundigen hebben we bijvoorbeeld Webwijs gemaakt, de gids voor Online Zelfverdediging in 5 Clicks. Hierin leggen we uit hoe je jezelf met vijf simpele maatregelen effectief beschermt tegen virussen, spam en privacyschendingen.

Uw bedrijf heeft vanaf nu de mogelijkheid om onze activiteiten mede mogelijk te maken. Bescherm vrijheid en privacy op internet. Word supporter van Bits of Freedom.

Doneer nu meer dan 5.000 Euro en word een jaar lang gigabit-supporter. Op de supporterspagina van onze website en in ons jaarverslag wordt uw bedrijf met logo vermeld als gigabit-supporter. Indien gewenst zal een medewerker van Bits of Freedom één keer een lezing geven over een aan Bits of Freedom gerelateerd onderwerp. Dat kan zowel binnen uw bedrijf als op een van uw evenementen. Uw bedrijf krijgt twee kaartjes voor de jaarljks door Bits of Freedom georganiseerde Big Brother Awards. Als u daar op prijs stelt, sturen we uw bedrijf vijftien Bits of Freedom t-shirts toe.
Doneer nu meer dan 2.500 Euro en word een jaar lang megabit-supporter. Op de supporterspagina van onze website en in ons jaarverslag wordt uw bedrijf met logo vermeld als megabit-supporter van Bits of Freedom. Uw bedrijf krijgt de mogelijkheid om in de voorverkoop twee kaartjes voor de jaarljks door Bits of Freedom georganiseerde Big Brother Awards te bestellen. Als u daar op prijs stelt, sturen we uw bedrijf tien Bits of Freedom t-shirts toe.
Doneer nu meer dan 500 Euro en word een jaar lang kilobit-supporter. Op de supporterspagina van onze website en in ons jaarverslag wordt uw bedrijf vermeld als kilobit-supporter van Bits of Freedom. Uw bedrijf krijgt de mogelijkheid om in de voorverkoop twee kaartjes voor de jaarljks door Bits of Freedom georganiseerde Big Brother Awards te bestellen. Als u daar op prijs stelt, sturen we uw bedrijf vijf Bits of Freedom t-shirts toe.

Iedere bedrijfssupporter krijgt het jaarverslag toegezonden en ontvangt eens per kwartaal een exclusieve nieuwsbrief van Bits of Freedom. Ook wordt u uitgenodigd voor de borrel die we ieder kwartaal organiseren voor onze achterban.

Bits of Freedom is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat donaties aftrekbaar zijn van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Uw bedrijf kan met onderstaand logo op uw website aangeven dat u Bits of Freedom steunt.

Wilt u als bedrijf Bits of Freedom steunen? Neem dan contact op met directeur Ot van Daalen om de mogelijkheden waarop uw bedrijf Bits of Freedom kan steunen verder te bespreken: +31 (0)6 5438 6680, ot.vandaalen@bof.nl

Hoe garandeert Bits of Freedom haar onafhankelijkheid? Donaties van bedrijven worden slechts aangenomen als hieraan geen voorwaarden verbonden zijn. Onze onafhankelijkheid wordt verder gewaarborgd doordat veel bedrijven een relatief klein bedrag bijdragen. Wij zullen altijd een financiële buffer reserveren, zodat het voortbestaan van Bits of Freedom niet in gevaar komt wanneer een donateur zich terugtrekt.  Bits of Freedom streeft ernaar minimaal eenderde van haar budget van individuele supporters, eenderde van fondsen en maximaal eenderde van bedrijven aan te trekken.

WORD DONATEUR

Doe mee

Vind je internetvrijheid een van de belangrijkste onderwerpen van de 21ste eeuw? En wil je niets liever dan jouw talenten inzetten voor vrijheid en privacy op het internet? Dan ben je bij Bits of Freedom op je plaats.

Zet je talent in!